Karjalaisneuleita – Karjalazie nieglomizie
-kirja on ilmestynyt

 

Intohimoinen neuloja ja juureva neulesuunnittelija Minna Hele on suunnannut juurilleen karjalaiseen perinteeseen ja tuonut menneiden aikojen käspaikat, kansallismaiseman ja kudontakuviot kaikkien ihailtaviksi, moderneiksi käyttöneuleiksi.

Karjalaisneuleita -kirjassa suomalainen perinnekuvio kohtaa suositun islantilaisen villan sekä pehmeän merinon muodostaen harmonisen kokonaisuuden ja kestävän käyttövaatteen. Kirjasta löytyy neuleita koko perheelle, miesten lasten ja naisten neuleita sekä asusteita. Miltä kuulostaa miesten samanlaiset Urho -paidat vauvasta vaariin? Sisarusparvea suojelevat Kukkilintu -paidat? Pariskunnalle tuulipukujen sijaan Punapoiminta -neuleet?

Taiteen maisteri Minna Hele on neulonut koko ikänsä. Intohimoinen suhtautuminen perinnekäsitöihin on kulkenut hänen sukunsa naisilla jo sukupolvien ajan ja Hele haluaa neulesuunnittelijana tuoda näkyväksi suomalaista perinnettä suositussa neulomisen muodossa.

Median ja markkinoinnin alalla aiemmin työskennellyt Hele on palannut pitkäaikaisen intohimonsa, neulomisen pariin ja ensimmäisessä neulekirjassaan hän tuo esiin karjalaiset sukujuurensa ja suvussa kulkeneen perinteen, jotta me kaikki voisimme palata juurillemme.

Lintusein neule<br />
Urho neule<br />
Toimika neule Valon lapaset<br />
Karjalaisneuleet<br />
Karjalan ruusu<br />
Toimika neule Valon lapaset<br />
Juuret neule<br />
Karjalan ruusu<br />
Elämänpuu<br />
Juuret neule<br />
Karjalan ruusu<br />