Oletko joskus miettinyt, miten aloittaa tekemään itselle ja muille kauniita, kestäviä ja laadukkaita neulevaatteita? Pyöriikö mielessä kauniit villasukat tai lämpimin neulepaita? Mistä lähteä liikkeelle ja toteuttaa neulonta aloitus? Poimi tästä vinkit itsellesi.

Monet meistä on neuloneet alakoulussa ja siitä voi olle hyvin erilaisia muistoja. Osa rakasti käsitöitä, toiselle nämä oppitunnit ovat jääneet mieleen ahdistavina ja painajaismaisina. Olipa kokemuksesi mikä tahansa, se on mahdollista muuttaa ja löytää neulomisen ilo.

Neulonta aloitus

Vinkki 1: Valitse helppo ohje neulonta aloitukseen

Jos viimeisestä neuletyöstä on vuosia tai vuosikymmeniä, ei kannata aloittaa vaikealla neulepaidalla tai edes villasukalla. Suosittelen ensimmäiseksi neuletyöksi ainaoikeaa kaulaliinaa laadukkaasta, lempivärisestä langasta, kuten pehmeästä merinosta. Kaulaliinassa saat uuden oppimiseen vaadittavat 20 tuhatta toistoa ja samalla näet konkreettisen etenemisen työssä – lopputuloksena on käytettävä ja lämmittävä asuste.

Vinkki 2: Panosta laadukkaisiin materiaaleihin

Vaikka voi tuntua, että on helppo aloittaa ruokakaupasta mukaan poimittavalla edullisella langalla ja puikoilla, pysähdy hetkeksi miettimään. Älä ota marketin halvinta, koulusta tuttua harmaata puikkoa ja halvinta lankaa vaan satsaa hieman. Valitse hieman kalliimpi puikko ja lanka, joka oikeasti tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Jos mahdollista, poikkea lankakauppaan, jossa sinua neuvotaan asiantuntevasti ja saat apua valintaasi nimenomaan suunnittelemaasi työhön.

Vaikka olet aloittelija, ei lankakauppaa kannata ujostella. On aina ilo nähdä iloisia asiakkaita, jotka ovat uusia harrastuksen parissa! Muista, että lankakauppaan voi poiketa myös virtuaalisesti ja moni pieni lankakauppias on valmis auttamaan myös etäasiakkaita. Erityisen ihanaa palvelua tarjoaa pientä konttipuotia ja verkkokauppaa pitää Lanka Kaisan (klikkaa kauppaan linkistä) Mervi, jolle lämmin suositus!

Vinkki 3: Tule mukaan kuplivaan neuleseuraan, Neuleklubiin

Jokainen on tervetullut Neuleklubiin. Jos ole täysin aloittelija, voivat sen ohjeet alkuun tuntua haastavilta eikä jokaista ole syytä tehdä, mutta saat niistä haastetta jo muutaman kuukauden kuluttua. Neuleklubissa olet mukana kuplivassa neuleseurassa ja pääset joka kuukausi kokemaan ihanan neuleilon ja innostuksen, joka yhteisössämme on.

Neulonta aloitus voi tarkoittaa myös jotain ihan muuta: uuden neuleen aloittamista! Jos kaipasitkin lisätietoa uuden neuletyön aloittamisesta, klikkaa itsesi tähän videoon!