Neuleiden viimeistely

 

Usein tulee luettua lähes kinastelua siitä, kuinka neuleet tulisi viimeistellä.

Minun vinkkini neuleen viimeistelyyn on:

Viimeistele neule & tee se langalle optimaalisella tavalla. Tarkasta pesukelpoisuus aina langan vyötteestä!

Villalanka nauttii pesusta. Siinä poistuvat niin langan kehräyksessä, käsittelyssä, myynnissä ja kuljetuksessa siihen mahdollisesti kiinnittynyt lika ja villa saa PUFF .-efektin, joka parantaa kuidun ulkonäköä. Myös mahdolliset käsialan epätasaisuudesta johtuvat epätasaisuudet tasottuvat. 

Sukat

Villalanka

Vahvikkeellinen sukkalanka

Pese sukat villanpesuaineella joko käsin tai koneessa. Pingota ne sukkaplokille tai alustaan pingotuskammoilla tai nuppineuloilla. Jos sinulla ei ole käytössä yllämainittuja, voit leikata sukkaplokin vaikka pöytätapletista joita saa edullisesti poistokoreista tai laita sukka kuivumaan pyyheliinan tai vaikka petauspatjan alle.

Huivi

Villalanka

Sekoitelanka

Pese huivi villanpesuaineella joko käsin tai koneessa. Pingota se alustaan pingotuskammoilla tai nuppineuloilla. Jos sinulla ei ole käytössä yllämainittuja, laita huivi kuivumaan pingotettuna pyyheliinan tai vaikka petauspatjan alle.

Mikäli lanka on hentoista tai esim mohairia, voit pingottaa huivin ensin alustaan ja sen jälkeen kevyesti kosteuttaa sen sumutinpullolla.

Neulepaidat

Villalanka

Sekoitelanka

Pese neulepaidat villanpesuaineella joko käsin tai villapesussa koneessa. Tee 100% villalle Lanoliinikäsittely. Kuivaa neule tasolla venymisen estämiseksi. 

Mikäli lanka on löyhäkierteistä, ole huolellinen ettei neule pääse venymään.